Om mig

Om mig

 

Mitt liv består av att träna hundar och hästar. Jag har två islandshästar varav en 6-årig valack som jag precis börjat tävla med goda resultat. Två hundar berikar mitt liv. En Dansk Svensk gårdshund som heter Max och en Border Collie som heter Pippilotta. Gårdshunden tränar jag i tävlingslydnad och agility och Border Collien och jag skall utforska glädjen i att valla får.

 

Vi bor tillsammans med min sambo på en gård i Ödenäs. Långt in i skogen. Skogen och naturen är även min största källa till inspiration.

 

Viktigast för mig när jag tränar mina hästar och hundar är att de tycker att det är roligt. Glädje och stolthet banar väg för lärande och jag använder positiva och mjuka metoder.

 

I övrigt är jag beteendevetare med en del högskolepoäng i djurs kognition och lärande. Vetenskapsteori och filosofi upptar ofta mina tankar så det är tur att naturen och djuren tar ner mig på jorden igen.

 

Frihetsdressyr med hästar är det som ger mig den största kicken i livet men jag är även en tävlingsmänniska och ser den relation man får till hästarna genom frihetsdressyren som en väg till bra biomekanik och goda prestationer. Min tävlingshäst, Draumur, älskar att visa upp sig på ovalbanan och det är den allra största framgången. Med glädje och målmedvetenhet som grund kommer även framgång rent poängmässigt. Mitt mål är att kvala till SM.

COACHING & DRÖMMAR

 

Har du mål och ambitioner som du vill uppnå tillsammans emd din häst/hund? Jag coachar dig i dina tävlingsambitioner eller mot andra mål och drömmar. Kanske vill du ut och tävla och är angelägen om att det skall bli riktigt bra? En lustfylld upplevelse. Kanske har du ramlat av och drömmer om att få rida igen?

FRISKT HÄSTLIV & TRÄNING

 

Genom att uppskatta hästens intentioner och se styrkor når vi de där extra dimensionerna av samvaron med hästarna. Jag utgår från moderna inlärningsteorier och forskning om hästens kognition, biomekanik och träning. Jag tar även i viss mån emot hästar/unghästar för inridning och träning

TÖLT IN FREEDOM

 

 

Vilken islandshästryttare drömmer inte om att tölta fram på en vacker skogsväg helt i frihet? Min dröm är att du ska få uppleva det. Med frihetsdressyr och modern inlärning som utgångspunkt hjälper jag dig och din islandshäst att utveckla tölt i frihet både från marken och uppsuttet. Du kan också dansa fyrtakt med din islandshäst.

HEMSIDA & KOMMUNIKATION

 

Behöver du en enklare hemsida men har inte riktigt tid och kunskap att göra den själv? Jag hjälper dig som vill har en enklare hemsida till en mindre kostnad. Behöver du en logotype eller grafisk profil sköter jag kontakterna och ser till att du får rätt uppdragstagare för just din profil.

Copyright © All Rights Reserved

ADRESS

Ödenäs Örsbråten 535

441 95 Alingsås

Sweden

 

+46 (708)84 11 23

info@annafrisk.com

SOCIALA MEDIER

Följ mig på Facebook, sidan Friskt hästliv och Tölt in Freedom. Tipsa gärna om hemsidan och dela mina inlägg.