Uppskattande & styrkebaserat samspel

COACHING & DRÖMMAR

 

Har du mål och ambitioner som du vill uppnå tillsammans emd din häst/hund? Jag coachar dig i dina tävlingsambitioner eller mot andra mål och drömmar. Kanske vill du ut och tävla och är angelägen om att det skall bli riktigt bra? En lustfylld upplevelse. Kanske har du ramlat av och drömmer om att få rida igen?

Uppskattande & Styrkebaserat samspel

 

Jag erbjuder coaching, träning av hästar och hemsida. Det är viktigt för mig att uppskattande och styrkebaserad kommunikation och förhållningssätt genomsyrar allt jag gör.

 

Som projektledare med ledarskap- och organisationsutveckling som uppdrag har jag sett hur mycket språket vi använder påverkar de sammanhang vi ingår i. Genom att välja hur vi möter varandra som personer och som professionella kan vi öppna upp för nyfikenhet. Vi bidrar hela tiden till berättleser om oss själva och varandra genom språk och förhållningssätt. Eftersom jag har en passion i att träna djur och gläds åt när människor lyckas började jag även utforska tanken om på vilket sätt ett uppskattande förhållningssätt kan bidra i träningen av häst och hund. Det visade sig att det bidrar starkt till utvecklingen av både häst, hund och människa.När vi är nyfikna på varandra och på våra djurs lärande som ett utforskande ser vi fler positiva försök än negativa misslyckanden.

 

Bilden längst upp till vänster ritade jag en skiss av när jag gick på terapi efter att ha drabbats av utmattningsdepression. Det var då bara en kladd på ett papper av min dröm och av min bild av hur det är när jag mår riktigt bra. Inte visste jag då att bilden skulle bli verklighet. Vilken är din bild?

 

När jag tränar djur utgår jag från 3 sätt att lära. Ett är positiv och negativ förstärkning m.m.. Det vill säga att vi belönar det beteende vi vill ha alternativt tillsätter ett stimuli som ger rätt beteende. Den andra är att dela en kognitiv gemensam upplevelse. Att göra saker tillsammans som skapar ett tillsammansskap. Den tredje är social förstärkning. Att de gör som vi gör och följer vårt kroppsspråk förutsatt att de har en relation med dig och är nyfiken på dig.

FRISKT HÄSTLIV & TRÄNING

 

Genom att uppskatta hästens intentioner och se styrkor når vi de där extra dimensionerna av samvaron med hästarna. Jag utgår från moderna inlärningsteorier och forskning om hästens kognition, biomekanik och träning. Jag tar även i viss mån emot hästar/unghästar för inridning och träning.

TÖLT IN FREEDOM

 

Vilken islandshästryttare drömmer inte om att tölta fram på en vacker skogsväg helt i frihet? Min dröm är att du ska få uppleva det. Med frihetsdressyr och modern inlärning som utgångspunkt hjälper jag dig och din islandshäst att utveckla tölt i frihet både från marken och uppsuttet. Du kan också dansa fyrtakt med din islandshäst.

HEMSIDA & KOMMUNIKATION

 

Behöver du en enklare hemsida men har inte riktigt tid och kunskap att göra den själv? Jag hjälper dig som vill har en enklare hemsida till en mindre kostnad. Behöver du en logotype eller grafisk profil sköter jag kontakterna och ser till att du får rätt uppdragstagare för just din profil.

Copyright © All Rights Reserved

ADRESS

Ödenäs Örsbråten 535

441 95 Alingsås

Sweden

 

+46 (708)84 11 23

info@annafrisk.com

SOCIALA MEDIER

Följ mig på Facebook, sidan Friskt hästliv och Tölt in Freedom. Tipsa gärna om hemsidan och dela mina inlägg.